11-05-22

Hej alla fina!
Hoppas helgen har varit till Er belåtenhet. Det har min varit!
Blev inte många knop gjorda i fredags. Efter två dagar med migrän och en husherre som inte slutade jobba förrän kl. 22 blev det lugnt. Åt lite fulmat och tittade på Rio (som förövrigt var en riktigt Dajja-film. Se den!).

Lördagmorgon vaknade vi båda i soffan. Drog på mig kläder och for till jobbet för några timmars ta i kapp-jobb. Arbetmoralen var på topp.
Hade tur, världens bästa Jonas var också där så vi drack kaffe och gjorde det vi var där för att göra.
Kom överrens om att det är väldans obehaligt att vara där själv och kontaterade att det var tur att vi var två. Tror Jonas tyckte det var roligare än jag gjorde då han fick för sig att skrämma livet ur en minst sagt oskyldig Dajja. En av oss fick sig ett gott skratt iaf.

Kom hem och satt igång med storstädning och sortering av skivor och böcker. Mannen och jag införskaffade oss ny inredning förra helgen. Det blev bl a en ny bokhylla till "lilla rummet", där det nu står böcker och alla mina älskade skivor.
Tog oss varsitt glas vin och bestämde date med Josefine och Hanna. De kom för lite mysförfest och efter några hot shot gick vi till Crille. Träffade fint folk och drog vidare till Klubben - och ungefär där tar mitt minne slut.
Vet att jag pajade klacken, ramlade (utan att spilla ut alltför mycket ur mitt ölglas), drack mer öl fastän jag absolut inte hade behövt, dansade pinsamt mycket (och fult) med Petri, och ja....
Hemgången var tydligen extremt rolig den också om man tittar på korten på min bebis till telefon.
Gräsfläckar på jeansen och lite prat under bar himmel ser det ut som.

Idag har jag mest legat i sängen och tyckt synd om mig själv. Fick för några timmar sedan tummen ur stjärten och åkte och handlade gourmetmat som jag och P lagat och ätit opp. Grillat kött, ugnsrostade grönsaker, favoritsås och sallad. Och Fanta såklart. Inget vin idag inte.

Nu vet jag inte ens vad jag gör uppe. Upp innan tuppen imorgon för ännu en härlig dag på jobbet. Heh.
G'natt!

En tjockis.


Morgonpigg.


Favoriterna.


Två fina.



Ps. Jag har världens bästa musiksmak. Ds.

invisible friend

Idag har jag blivit en 'Invisible Friend'. Bli det du också!

"Utifrån att ha varit delaktig i ett arbete under ett och ett halvt år i ett Thailändskt kvinnofängelse föddes drömmen om Invisible Friend. 
Varje vecka fick vi besöka de kvinnliga internerna och fick många fina relationer och även se en del av hur deras vardag såg ut. 
Speciellt som mamma tog det mig hårt att möta dessa minsta spädbarn som satt inlåsta med sina mammor. I artiklar och olika former av statistik kallas de för "the invisible interns”, just för att de är osynliga för omvärlden.
 Man kan alltid hitta information om kvinnor eller män som sitter fängslade, men barnen är en osynlig grupp.
Det var här som en bit av mitt hjärta för alltid blev stulet. Ända sedan vi kom tillbaka till Sverige har jag längtat efter att på något sett kunna vara med och påverka dessa barns situation innanför murarna, så att fler får veta om att dessa barn faktiskt finns.
 När jag började läsa på om de “osynliga barnen” så handlar det inte bara om barnen I fängelser utan även de barn som på ett eller annat sett förlorat sina föräldrar och därmed får växa upp på barnhem.

Genom denna trasdockeprodukt vill vi belysa de osynliga barnens värde att födas och finnas till var de än hamnat, och låta dig få vara med och bli en Invisible Friend för någon av dem."

"När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Vi som företag skickar då den ena dockan till ett "osynligt barn" innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon.


Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster vi på den dockan som sänds iväg.


För att säkert veta att dessa produkter hamnar där vi vill, kommer de att sändas från hand till hand med kända organisationer. Men också genom missionärer som tar sig till platser dit där du och jag som vanlig turist aldrig kan sätta vår fot.
 När vi har hittat en plats att sända just din Invisible Friend-docka kommer du att få ett intyg I form av en bild på den plats, barnhem eller fängelse där du fått en Invisible Friend."

www.invisiblefriend.se

what are words

Till min kärlek, livskamrat och bästa vän.

http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4

Jag älskar Dig.

för den glada amatören

hej bloggen!
back on track.
haft en fin dag med mina fina josefine och sofie på sofies uteplats.
promenad och jobb därinnan.
tänkte främst dela med mig av tre av världens bästa låtar just nu.
här kommer dem:

1. Rope - Foo Fighters
2. This Is Letting Go - Rise against
3. Midnight Hands - Rise Against

och en till.

4. Genom Eld - Oskar Linnros

plus alla Veronica Maggio låtar såklart.

Och så var det med det.
Här kommer några få bilder från den senaste tiden också.

M & J har koperingspapperfight.


En tjej kallad skevlisa


Några av världens bästa arbetskamrater


Gingerkid


upplev mer

hej alla balla! (och sarah den rara)
i fredags var det grillfest med jobbet. sa som vanligt att jag inte skulle bli sen men det kunde jag ju köra upp i röven. tror vi var hemma vid fem.

iallafall, har haft sjukt bra dagar med fest med tjejerna, mys och fiske i stugan, vänner, familj och massa massa mer.

är så jävla kass på att uppdatera. blääeeeee.

kom iallafall hem till ett nystädad och fint hem. maten stod på bordet och jag dog. kokt potatis (jag ääääälskar potatis), stekt egenfiskad gös, citronvatten (my cravings!!! still going strong) en äkta dajja-sallad med avokado, fetaost, rödlök och massa gött, pestosås och limesås (mer cravings) och fint uppdukad. det mina kära kallar jag romantik. min kära bfriend har anstängt sig och tänkt dajjamat i i detaljen. jag åt tills jag sprack.

petti for på träning och jag tog en promenad i solen med glass med sazz, sandy och mange. fina vänner.
köpte också två fina målarböcker så nu slutar jag med att förstöra det förbannat sketna blogginlägget för att måla törnrosa. fuck off.



eller neeeeeee.

RSS 2.0